اتصال سینی کابل به سقف و دیوار

اتصال سینی کابل به سقف و دیوار : سینی کابل‌ها در دسته تجهیزات سیم کشی و کابل کشی برق ساختمان‌ها قرار دارد؛ که سیم کشی ساختمان‌ها را آسان می‌کند. سینی کابل‌ها دارای ویژگی‌های بخصوصی هستند؛ که طول عمر و سرعت اجرای سیم‌ها و کابل‌های موجود در اتصالات برقی را افزایش می‌دهند. برای اتصال سینی کابل به سقف و دیوار باید توجه داشت؛ که مسیر صحیح و هم‌چنین کوتاه‌ترین مسیر برای سینی کشی انتخاب شود و سیم اتصال به زمین متصل باشد. امروزه روش‌های گوناگونی برای نصب و اتصال سیم کابل‌ها در صنایع و ساختمان‌ها وجود دارد؛ که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

 

سینی کابل جامد ساختمانی چیست؟

کاربرد اتصالات در نصب سینی کابل

برای اجرای صحیح مسیرهای تاسیسات برقی توسط سینی کابل‌ها، باید از اتصالات گوناگونی استفاده کرد. این اتصالات هر کدام به نحوی طراحی و تولید شده‌اند؛ که علاوه بر اینکه دارای ویژگی‌های سینی برق گالوانیزه هستند، مسیرهای گونانی برای اتصالات نیز دارند. در ادامه اتصالات پرکاربرد را نام برده و به مختصر توضیح می‌دهیم.

• تبدیل‌ها در سینی کابل

تبدیل‌ها برای متصل کردن سینی کابلی با مقطع بزرگ به سینی کابلی با مقطع کوچک کاربرد دارند.

• زانویی‌های ۹۰ درجه افقی سینی کابل

برای اجرا کردن مسیرهای عمودی افقی استفاده می‌گردند.

• زانویی‌های ۹۰ درجه عمودی داخلی و خارجی

برای اتصال دو مسیر سینی کابل که عمود بر یکدیگر قرار دارند، از این نوع زانویی‌ها استفاده می‌گردد.

• پایه نگه‌دارنده سینی کابل سقفی

برای اتصال سینی کابل به سقف باید از ساپورت‌های مناسب استفاده کرد؛ که ساپورت‌های سقفی برای این منظور مناسب هستند. اگر مسیر سینی کابل از زیر سقف عبور کرده و از دیوارها فاصله داشته باشد، از پایه نگه‌دارنده سینی کابل سقفی استفاده می‌کنند.

• پایه نگه‌دارنده سینی کابل دیواری

کاربرد این پایه نگه‌دارنده سینی کابل دیواری برای زمانی است که مسیر اتصال سینی کابل از کنار دیوارها باشد. این نوع ساپورت‌ها به گونه‌ای طراحی‌شده‌اند؛ که از یک سو به دیوار و از سوی دیگر به سینی کابل مورد نظر متصل می‌گردند.

• زانویی‌های تنظیم شونده سینی کابل

این نوع زانویی‌ها برای زمانی کاربرد دارند؛ که زاویه راستای بین دو سینی کابل به نحوی باشد؛ که بین دو سینی کابل توسط اتصالات استاندارد امکان برقراری ارتباطی وجود نداشته باشد. در این مواقع از زانویی‌های تنظیم شونده که قابل تنظیم بوده و امکان ارتباط میان سینی کابل‌ها را در هر صورتی ایجاد می‌کنند، استفاده می‌گردد.

نحوه اتصال سینی کابل به سقف و دیوار

برای اتصال سینی کابل قبل از اینکه دست به کار شوید باید طبق نقشه‌ای که از قبل تعیین شده یک مسیر تقریبی را تخمین زده تا مسیر اجرای سینی کابل‌ها باشد. البته اگر قرار است سینی کابل به صورت عمودی روی دیوار نصب شود، می‌توان با در نظر گرفتن فاصله با دیوار برای سهولت در بستن کابل‌ها به سینی پیچ رول‌پلاک کرد. برای اتصال سینی کابل باید مسیر سیم کشی را علامت زده و ساپورت‌های دیواری سینی کابل‌ها و یا تکیه‌گاه‌های آویز و ساپورت‌های ستونی را نصب کرده و سپس سینی کابل‌ها را بر روی این ساپورت‌ها به وسیله پیچ و مهره نصب کرد، البته باید توجه داشت؛ که فاصله بین ساپورت سینی کابل‌ها نباید بیشتر از یک و نیم میلی‌متر باشد و در مواردی که تعداد کابل‌های داخل سینی و بار سینی زیادتر است، فاصله ساپورت سنی کابل‌ها را باید بسیار کم کرد. اگر قرار است؛ که سینی کابل زیر سقف شود باید از ساپورت سقفی سینی کابل استفاده کرد و بعد از آن سینی کابل را روی آن با پیچ و مهره ثابت کرد. در صورتی که دو سینی کابل قرار است در کنار هم نصب شوند باید از رابط سینی کابل در بین آن‌ها استفاده شود تا بین این دو جدایی یا به اصطلاح پارگی وجود نداشته باشد. اگر در طول مسیر سینی کابل نیاز باشد که جهت مسیر عوض شود، باید از زانویی سینی کابل استفاده کرد؛ که کاربرد هر نوع از زانویی‌ها را در قسمت بالاتر گفتیم. در مواقعی که نیاز است یک مسیر سینی کابل به دو مسیر تبدیل شود باید از سه راهی سینی کابل استفاده کرد و اگر نیاز باشد به سه مسیر تبدیل شود باید از چهار راهی سینی کابل استفاده کرد. در بعضی موارد برای محافظت از سینی کابل‌ها در برابر آفتاب و دیگر پدیده‌های جوی و هم‌چنین حفاظت فیزیکی و یا افزایش زیبایی از درب سینی کابل‌ها استفاده می‌کنند.

با تولید کننده سینی کابل اینجا بیشتر اشنا شوید

سخن پایانی

برای اتصال سینی کابل باید به نکاتی توجه کنید اول اینکه کابل‌هایی که روی سینی کابل قرار می‌گیرند را حتما باید با بست سینی کابل ثابت کرد. دوم اینکه  طبق استانداردها وزنی که برای سینی کابل‌ها در نظر گرفته شده حدود صد کیلوگرم است پس باید توجه داشت؛ که تعداد و فاصله ساپورت‌ها به خوبی بتواند این وزن را تحمل کند؛ و مورد آخر، اتصال سینی کابل‌ها باید در زیر کف پوش‌ها و یا سقف‌های کاذب صورت گیرد. امید است با مطالب گرداوری شده در این مقاله اطلاعات مفیدی را به دست آورید.

تماس با ما

آدرس دفتر مرکزی: تهران – خیابان سمیه – نبش موسوی – ساختمان سعید- طبقه 4 واحد 51

تلفکس: 86074195-86074027-86074336

ارتباط در واتساپ : 09335144488

ایمیل:‌ info@elconco.com

Search